Természetes anyagok a kifutón, természetes frizurák a modelleken – Dysonnal varázsolt Párizsban Eugene Souleiman sztárfodrász

A környezetvédelmet állítja fókuszba a Stella McCartney 2024. őszi–téli kollekciója.

Három nagy divatház bemutatóján is a Dyson új hajszárítójával dolgozó sztárfodrász álmodta meg a modellek frizuráját a múlt heti párizsi divathéten. A Stella McCartney 2024-es őszi–téli kollekciójának bemutatójára a világ egyik vezető fodrásza, Eugene Souleiman alkotott emlékezetes hajviseleteket a Parc André-Citroënben rendezett show-ra.

A kollekció tisztelgés az anyatermészet előtt, és a bolygóért elkötelezett nőt állítja a középpontba. Az 57 darabból álló garnitúra 90%-ban ökotudatos anyagokból készült, és az arányokkal, textúrákkal és semleges tónusokkal játszva olyan sziluetteket alkot, amelyek egyszerre szoborszerűek és érzékiek. A kollekció szellemiségével összhangban Eugene Souleiman, elegáns és visszafogott stílust álmondott meg az estére a „Stella-nő” részére, aki szavai szerint „professzionális és van véleménye, de közben kellően laza is.”

Eugene Souleiman elmondta: „Realisztikus frizurákat akartunk alkotni, amelyekkel bárki könnyen azonosulni tud. A modellek saját, természetes hajából indultam ki, azt akartam a lehető legjobb fényben megmutatni. A frizurákat mindig a casting fényében találom mi, mivel minden modell teljesen egyedi fejadottságokkal rendelkezik. A ma esti frizuráim között végül akadtak alacsony, sima lófarkak, laza, enyhén hullámos hajviseletek vagy épen tökéletesen egyenes hajszálak is – ahogy a modellek kívánták. Az alapötlet az volt, hogy kifinomult, természetességükkel elbűvölő hajviseleteket mutassunk meg, amelyeken látszik a gondos törődés, de nem túl mesterkéltek.”

Eugene Souleiman és fodrászcsapata a Dyson eszközeit használta a bemutatóhoz, különösen az új Dyson Supersonic r™ Professional hajszárítót, a márka legújabb innovációját, amelyet a brit cég mérnökei profi fodrászoknak terveztek.

A bemutatón jelen volt a márka alapítója, James Dyson is, aki a következőket mondta el az új hajszárítóról: „Ezzel a termékkel az volt a célunk, hogy kitoljuk a hajszárítási technológia határait. Új formát és hatékonyabb fűtési rendszert alkottunk. Az intelligens tartozékok, amelyek megjegyzik a legutóbb használt beállításokat, időt takarítanak meg a szakemberek számára. Úgy tűnik, a fodrász partnereink nagyra értékelik ezt az opciót, mert csak a kívánt tartozékot kell felcsatolniuk a készülékre, és az RFID-érzékelőknek köszönhetően minden beállítás automatikusan betöltődik. A hajszárító nagyon csendes és rendkívül könnyű, emellett igen precíz is – nem roncsolja a hajat szárítás közben, és mivel nem melegíti túl sem, a hajszálak szép selymes, egészséges megjelenést kapnak.”

Eugene Souleiman kiemelte a hajszárító hatékonyságát a fényes, természetesen kifinomult frizura elérésében – hajformázó termékek használata nélkül. „A Stella-bemutató egyik frizurájához sem használtam semmilyen hajápoló terméket; csak vizet, abból is Badoit ásványvizet, amelyet a semleges pH-értéke miatt kedvelek. Eleinte meglepett ez az új hajszárító, de csodálatosan bevált. Különösen a flyaway simító tartozék, amely mindent frizurát tökéletesít.”