Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára

A zongora, ének és hegedű szakos diákok a legkiválóbb művészek és tanárok segítségével fejlődhetnek.

Az elmúlt évek alatt több száz fiatal vett részt a Cziffra Fesztivál ingyenes mesterkurzusain, ahol nemzetközi hírű tanáregyéniségektől és világhírű művészek segítségével fejlődhettek, csiszolhatták technikájukat. Rangos oktatók és évről-évre olyan aktív, nemzetközi hírnevű művészek is vállalják a Cziffra Fesztivál felkérését, akik ezen a háromnapos Mesterakadémián kívül máshol nem tanítanak. Kivételes lehetőség tehát a 2024. április 19–21. között megrendezésre kerülő Mesterakadémia, amelynek helyszínét ezúttal is a kőbányai Kroó György Zeneiskola biztosítja.

Idén Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes ének kurzusára, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, Érdemes Művész zongora kurzusára és Ácsné Szily Éva, gyakorlatvezető hegedűtanár, a Zeneakadémia didaktika és módszertan tanárának hegedűkurzusára várják az érdeklődőket.

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzatának köszönhetően a részvétel díjtalan, a kurzusok időtartama 50 perc. A jelentkezéseket március 20-ig várják, részletek az oldalon. A résztvevők kiválasztása a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik.

Az órák passzív hallgatóként, érdeklődőként is látogathatók ingyenesen, e-mailben való előzetes bejelentkezéssel. A Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának támogatója Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

A kurzusok időpontja: 2024. április 19-20-21., 10:00–18:00 óra között

Helyszín: Kroó György Zeneiskola (1102 Budapest, Szent László tér 34.)

A Mesterakadémia tanárai

     Miklósa Erika (ének)– Kossuth-díjas operaénekes

     Dráfi Kálmán (zongora) – Liszt Ferenc-díjas zongoraművész

     Ácsné Szily Éva (hegedű) – gyakorlat vezető hegedűtanár, a ZAK didaktika és módszertan tanára

A kurzusokon a részvétel díjtalan. A hegedű és ének kurzusokon zongorakísérőt biztosítunk. A kiválasztás a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik.

Jelentkezési határidő: 2024. március 20. 

A Mesterakadémiára felvételt nyert jelentkezők kiértesítése: 2024. április 2-ig.

A Mesterakadémia kurzusain résztvevők számára nincs lehetőségünk szállás- és egyéb költségek térítésére. Az ellátás önköltséges, a kurzus helyszínén, illetve közelében megfelelő számú vendéglátóhely áll rendelkezésre. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. A kurzusok nyilvánosak, az érdeklődők szabadon látogathatják. Előzetes egyeztetés és további információ.

A Cziffra György Fesztivál kezdeményezése nyomán a Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló kurzusokon a részvétel díjtalan.

Művészeti vezető: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész

Kiemelt szponzor: MVM

(foto Asszonyi Eszter)