Világsztárok a Budapest Jazz Clubban

Ethan Iverson Trio

Az Esbjörn Svensson, Brad Mehldau és John Medeski triumvirátus trónkövetelője, a kultikus Bad Plus zenekarból ismert billentyűs, Ethan Iverson, tizenhét évig volt a Downbeat által „game-changing” formációként aposztrofált zenekar alappillére.

A rock slágereket is megjazzesítő trió hatalmas sikerrel adott koncertet Village Vanguard-ban és a Carnegie Hallban, és olyan formátumú művészekkel működött együtt, mint Bill Frisell és Joshua Readman.

Ethan Iverson a trióból 2017-ben vált ki, hogy saját kiteljesedésére fókuszálhasson. Ennek gyümölcseként született meg 2022-ben az Every Note című Blue Note gondozásban megjelent legfrissebb albuma, melyen bőgőn Larry Grenadier, míg dobokon a legendás Jack DeJohnette kíséri.

Az ízig-vérig New York-i zenész Terence Blanchardhoz hasonlóan nem csak élőben szerepel, de számos a jazz-zenéhez kötődő szellemi produktumot is előállít. Igazi jazz-tudós, Do The Math néven futó weboldalán fellelhető több tucat interjú, esszé, értekezés jazz és klasszikus zenei témákban egyaránt.

Triójában két kiemelkedő zenész teszi teljessé játékát: a korábban Craig Taborn oldalán is szereplő Thomas Morgan bőgőn, míg dobokon az Emmet Cohen-féle lakáskoncert sorozatban is emlékezetes produkciót nyújtó Kush Abadey dobokon kíséri.

2024. január 31. 20.00

Budapest Jazz Club

Jegyár: 9.900 HUF

Részletek itt.