Ünnepi koncertre készül az Anima Musicae

Hagyományosan meghitt, családias hangulatú hangversennyel zárja az évet az Anima Musicae Kamarazenekar.

Karácsonyfa illat, sütemény, forralt bor és gyönyörű zenék várják december 16-án este az Óbudai Társaskörbe ellátogatókat: a zene lelkéről elnevezett együttes minden évben különleges hangulatú koncerttel köszöni meg közönségének és Baráti Körének eddigi támogatását. Idén is fantasztikus szólistával lepi meg a hallgatóságát: Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész lesz az est sztárvendége, akivel – mint a korábbi Con Anima koncerteken is – kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílik a hangverseny után.

Az Anima Musicae Kamarazenekar sikereihez, eredményeihez az évről-évre gyarapodó közönsége is nagyban hozzájárult, akik koncertlátogatással, bérletvásárlással, vagy éppen Baráti Kör tagságukkal segítik az együttes elhivatott munkáját. Az utóbbi években a közönség már-már közösséggé formálódott, hiszen összeköti őket a zene, és a fiatal, lelkes együttes iránti szeretet.

Mindezt a kamarazenekar felejthetetlen koncertekkel, támogatóiknak kialakított különleges kedvezményekkel, exkluzív élményekkel igyekszik meghálálni.

Revóczky Ottília, az együttes hegedűművésze - aki egyben a Baráti Kör háziasszonya is - így ír tapasztalatairól:

,,Gyakran kapunk koncertjeink után kedves üzeneteket, melyeket mindig öröm olvasni. Rendkívül fontos számunkra a közönség véleménye, a Baráti kör tagjai pedig ily módon aktív részesei munkánknak. Támogató üzeneteik energiával töltenek fel minket, új lendületet adva a folytatáshoz. Kiemelném a koronavírus járvány alatt tett erőfeszítéseiket, a szűnni nem akaró figyelmüket, melyek nem csak anyagi segítség formájában, de emberileg is megnyilvánultak. A Baráti Kör közösségépítő mivoltát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sokan már barátaikat, családtagjaikat is bevonták, hogy együtt látogathassák koncertjeinket.”

2023. december 16., szombat 19:00, Óbudai Társaskör, Till Ottó-terem

A december 16-i koncerten Elgar, Sosztakovics, Dvořák, Liszt és Delibes műveivel várja a közönséget az Anima Musicae Kamarazenekar és Balázs János. Az ünnepi hangversenyre 5000 Ft-os támogatói jegy igényelhető a baratikor címen, fizetni előreutalással, valamint a helyszínen készpénzben lehetséges. A Baráti Kör tagjai számára egyfajta ajándékként a belépés ingyenes.

Az Anima Musicae Kamarazenekar Baráti Köre továbbra is várja leendő tagjait, akik egy zeneszerető, összetartó közösség részévé szeretnének válni, és egyben az ország legsokoldalúbb, legdinamikusabban fejlődő együttesét szeretnék támogatni.

Részletek a zenekar honlapján olvashatók. (foto sepsibotond)