Izgalmas olvasmányok és karácsonyi ajándéktippek!

E-könyv ide vagy oda, a nyomtatott könyv varázsa, a papír illata és a kézzel fogható oldalak lapozása még mindig boldogsággal tölti el az olvasás szerelemeseit.

Egy izgalmas regénnyel vagy szép albummal biztosan nem lövünk mellé, ha karácsonyi ajándékokról van szó. Összegyűjtöttük a szezon újdonságait!

Jo Nesbo, a skandináv krimi „rocksztárja” új vizekre evez, az Éjszakai Ház egy vérbeli horrortörténet. Szülei tragikus halála után a tizennégy éves Richardot rokonaihoz küldik egy eldugott kisvárosba, ahol a fiú hamar ijesztő hírnévre tesz szert, ugyanis mindenki azt gyanítja, hogy ő a felelős egyik osztálytársa, Tom eltűnéséért. Senki sem hisz neki, amikor azt mondja, hogy az erdő szélén álló telefonfülke kagylója falta fel Tomot, akár valami bizarr horrorfilmben. A nyomok az Éjszakai Házként ismert romos kúriához vezetnek. A regény az Animus Könyvek gondozásában jelent meg, és szintén a kiadó újdonságai között találhatjuk a híres Tetovált lány-sorozat legújabb részét. Stieg Larsson trilógiájának első kötete 2005-ben jelent meg Svédországban. A szerző halálát követően David Lagercrantz folytatta a sorozatot három újabb kötettel, most pedig Karin Smirnoff tollából olvashatjuk a hetedik részt A lány, akinek semmi sem drága címmel.

Természetesen a Harry Potter rajongók sem maradnak gyűjthető újdonságok nélkül. Az élfestett sorozatból megérkezett A Főnix Rendje, amely Griffendél, Mardekár, Hugrabug és Hollóhát színekben is elérhető. Mikó Csaba A Gellért-hegy boszorkánya a kiskamaszokhoz szól. Lili irtózatosan unja a nyári szünetet, mivel apukája munkahelyén kell dekkolnia a budai Várban. Sokadjára olvassa újra a Pinkerton Nyomozóiroda történetét, mert ő is nyomozó szeretne lenni. A tehetsége megvan hozzá – ez rögtön kiderül, amikor a könyvtár raktárában rábukkan a Mítoszvadászok titkos társaságára. Szintén a Lampion Könyvek kiadványa a Budapest böngésző, egy varázslatos és nem mindennapi Budapesten vezeti körbe a legkisebbeket magyarul és angolul.

A 150 éves Budapestet feldolgozó olvasmánnyal felnőtt családtagjainkat is meglephetjük. Az ismeretlen Budapest című albumban a történelemmé formálódó város, utcák, terek, épületek és a lakói, a mindenkori lokálpatrióta lakói, akik a „rövid 20. század” mindennapi valóságában élték ízig-vérig életüket, alakították a várost és sorsukat. Korabeli életképek. Korabeli valóság. Ahogy a Fortepan több mint százötven, fénnyel írt fotókrónikája fekete-fehéren megőrizte és elmeséli nekünk a Central Könyvek gondozásában. A képszerkesztő, Barakonyi Szabolcs, valamint a szövegíró Zsuppán András közös munkája révén a páratlan fotóválogatás mellett, az eredeti képaláírásokon túl informatív és szórakoztató szövegek segítik az olvasói elmélyedést és a majdnem száz esztendőn átívelő időutazást.

Ava Gardner és Frank Sinatra viharos szerelme: az egyikük kisvárosi szépségből lett hollywoodi szerelemistennő, a másikuk legendás énekes, akinek hangja megbabonázta az egész világot. Külön-külön ellenállhatatlan személyiségek, együtt viszont robbanékony párost alkotnak. A magával ragadó, kontinenseken és évtizedeken átívelő Strangers in the Night a huszadik század legizgalmasabb szerelmi történetét eleveníti meg Heather Webb regényében.

Karácsony és diéta? Miért ne?! Vrábel Krisztina Ünnep könnyebben című receptgyűjteménye azoknak az olvasóknak szól, akiknek fontos a diéta betartása, de nem szeretnének lemondani a karácsonyi ízekről. A méltán népszerű 160 grammos szénhidrátdiéta-sorozat legújabb részében több mint 100 ínycsiklandó ünnepi fogást találunk, amelyek kivétel nélkül tökéletes választásnak bizonyulnak családi vagy baráti összejövetelekre, karácsonyi, sőt, húsvéti vendégségre, születésnapra vagy bármilyen ünnepi eseményre, amelynek meg akarjuk adni a módját.