Kamarazenei koncertek a Szent István Filharmonikusok 2023-2024 évadában

„Rövid életutak gazdagsága” - Közreműködik: Tasnádi Bence.

A Szent István Filharmonikusok a 2023/2024-es évadban zenészei részére kamarazenei sorozatot indított az Óbudai Társaskörben, ezzel a kamarazenélés az együttes hétköznapjainak részévé válik, valamint segíti a felkészülést a kiemelkedő volumenű koncertjeikre.

A Szent István Filharmonikusok zenészei által kiválasztott darabokat témakörök szerint csoportosították; a koncerteken a zeneművek mellett ismert színészek tolmácsolásában az adott zenetörténeti korra jellemző szövegek, zeneszerzők bemutatásai is elhangzanak. A műsor szerkesztője Murvai Bőke Gabriella zenetörténész, az est műsorvezetői szerepét az Óbudai Társaskör kezdeményezésére pedig a III. kerületben élő színművészek vállalták. A sorozat második koncertjét november 11-én 19 órakor rendezik meg „Rövid életutak gazdagsága” címmel, az est házigazdája Tasnádi Bence. (fotó Pakó Petra)

Ezen az estén két, isteni tehetséggel megáldott zeneszerző, Mozart és Mendelssohn életébe pillanthat be a közönség. E két tragikusan rövid, de rendkívül tartalmas életet jól ismert zenei részletekkel, pikáns történetekkel, és anekdotákkal szeretné bemutatni a Zenekar.

Műsor:

W.A. Mozart: g-moll vonóskvintett K.516

    Dóczi Áron, Kerényi Réka, Polónyi István, Zárbok Zita, Ujházi Gyöngyi

W.A. Mozart: A-dúr klarinét kvintett KV.581

    Puss Ferenc, Szakács Zoltán, Egyházi Mária, Farkas Áron, Szőke Márton

Felix Mendelssohn: d-moll trio No. 1 op. 49.

    Sima Balázs, Bettermann Rebeka, Hirling Bettina

A sorozat következő előadása:

„Velencei találkozások – Barokk zenei élet a lagúnák városában”

2023. december 9., szombat, 19:00 – Óbudai Társaskör

Narrátor: Makranczi Zalán