Elena P. Craig - Kristen Mulrooney: Szívek szállodája - Gilmore Girls - A hivatalos szakácskönyv

A Gilmore Girls – vagy ahogy itthon ismerjük: Szívek szállodája – több generáció számára meghatározó sorozat, sikere évekkel a befejezés után is töretlen.

Ha azt halljuk, Stars Hollow, lelki szemeink előtt egyből megjelenik a tökéletes kisváros képe. Egy olyan hely, ami megtestesíti az ideális otthont a kedves szomszédokkal, a hangulatos fényekkel, az illatokkal, a családias, biztonságos közeggel. A kisváros és a sorozat legfontosabb helyszínei és szereplői szinte mind az étkezéshez kapcsolódnak: Luke kávézója, a péntek esti vacsorák Emilynél és Richardnál, Sookie csodálatos ételkölteményei, Al palacsinta nélküli palacsintázója, Mrs. Kim tápláló ételei, a Weston cukrászda pitéi, Lorelai kétes konyhaművészete…

     „Szóval olvass, falatozz, melegíts fel valamit (a mélyhűtött burgonyaropogós nem ugrik be magától a sütőbe), és élvezd egyik kedvenc részed isteni receptjeit. Főzz a barátaidnak, a családnak és mindenkinek, aki e kettő között van, aki amúgy a társaságod része, hagyd, hogy az étel beszéljen helyetted olyankor, amikor nem találsz szavakat – bármilyen ritkák legyenek is az ilyen pillanatok.” (Idézet a könyvből)

A Szívek szállodájában az ételek majdnem ugyanolyan fontos szerepet játszanak, mint a két főszereplő, Lorelai és Rory Gilmore. Számukra az étkezés nem csupán létszükséglet, hanem élvezet és kikapcsolódás, az együtt töltött idő elengedhetetlen kísérője. Mindketten imádnak enni és végtelen mennyiségű ételt képesek elpusztítani. Kis túlzással nincs olyan jelenet, amelyhez ne tudnának a rajongók egy-egy ételt kapcsolni, most pedig itt a lehetőség, hogy mi magunk is az asztalra varázsoljuk a sorozat ikonikus és emlékezetes étkeit. A junk foodtól az italokon át egészen a magas konyhaművészetig találunk recepteket a hivatalos Gilmore Girls szakácskönyv öt fejezetében.

     „Mindig legalább kétszer annyit rendeljünk, mint ahányan éppen vagyunk. Először is, nem tudhatjuk, mikor bukkan fel egy váratlan vendég, aki tavaszi tekercsre vágyik vagy fűszeres rákot enne, másodszor pedig egy Gilmore mindig előre tervez.” (Idézet a könyvből)

Mostantól semmi sem állhat az utunkba, ha el akarjuk készíteni Luke spéci omlettjét, Sookie agyondicsért cukkinilevesét vagy éppen Mrs. Kim tojásmentes tojáskrémes szendvicsét, de ha valami vadabbra vágyunk, Rory egyedi ​​Lime-zseléje vagy Lorelai házi pirítós sütije is bármikor előállítható. A Miss Patty-féle alapítópunccsal azért csak óvatosan! Kezdő vagy a konyhában? Lorelai fagyasztott pizzája fagyasztott burgonyakrokettel rajtad sem fog ki.

A receptek mellett praktikus tanácsokat, tippeket is tartalmaz a kötet, a sorozatból vett idézetekkel és jelenetfotókkal pedig tökéletesen megidézhetjük a Szívek szállodája hangulatát. Ez a szakácskönyv egy igazi rajongónak sem hiányozhat a polcáról!

     A Gilmore Girls: A hivatalos szakácskönyv ételeket gyűjt egybe Stars Hollow minden szegletéből és azon túlról, például a Szitakötő szállóból, a Weston cukrászdából, Al Palacsintaházából, Luke kávézójából és Emily & Richard vacsoraasztaláról. A rajongók örömüket lelik majd abban, hogy elkészíthetik kedves sorozatuk ikonikus ételeit, így például Sookie rizottóját, Mrs. Kim lenmagos muffinját, Luke sajtburgerét sült krumplival, és persze egy csésze tökéletes kávét! (Fülszöveg)

Találunk itt leleményes főzőtippeket Sookie-tól, vendéglátói tippeket Micheltől, etikettre vonatkozó tanácsokat Emily Gilmore-tól, valamint Lorelai és Rory bölcsességeit arról, hogyan főzzünk gyorsan, illetve hogyan beszéljünk annál is gyorsabban.

Több mint ötven recept:

Receptek tucatszámra – Stars Hollow kedvencei Sookie rizottójától Luke sajtburgeréig.

SOOKIE tippjei: készítsd el a Gilmore Girlsben látható ikonikus ételeket Sookie főszakács tippjeivel! Lépésről lépésre követhető, egyszerű útbaigazítások.

RECEPTEK minden alkalomra: Dobj össze finomságokat anya-lánya brunchhoz vagy családi vacsorára, vagy akár olyan estélyre, ahová az egész város hivatalos.

TELE fotókkal: Bámulatos színes képek az ételekről, hogy sikerrel elkészítsd őket, és más képek a sorozat legkedveltebb jeleneteiből.

AZ ELSŐ HIVATALOS Gilmore Girls - Szívek szállodája szakácskönyv: Az egyetlen szakácskönyv, amely hivatalos recepteket kínál - egyenesen a Gilmore Girls - Szívek Szállodája forgatásáról.

     „Ugorj be egy kávéra, maradj még egy csészére, és a kettő között harapj valamit. Luke ajtaja mindig nyitva. Kivéve, ha bezár, olyankor... menj el.” (Idézet a könyvből)

Elena Pons Craig étel- és kellékstylist, receptfejlesztő és szakácskönyv-társszerző, több mint huszonöt év tapasztalattal rendelkezik a kulináris dizájn, a marketing, a fényképezés és a kiadványszerkesztés területén. Imádja a popkultúrát és a húsvéti tojáskeresést. A férje és két gyermekük segítségével szuperhős főzési készségekre tett szert, amelyek generációkon, nemeken és stílusokon ívelnek át. Látogass el az epcfoodstyling.com oldalra, hogy többet is megtudj a munkájáról.

Kristen Mulrooney író, szerkesztő és stresszcukrász. Írásaival találkozhatsz a The New Yorkerben és a McSweeney’s kiadónál, a The Belladonnát társszerzőként és szerkesztőként is jegyzi. A szülői buktatókkal kapcsolatos szavai és bölcsessége megjelent a McSweeney’s humoros antológiájában, az Embrance the Merciless Joyban. Kristen Massachusettsben él férjével, a kutyájával és három gyerekével, akik boldogan ették meg azokat az édességeket, amelyeket stresszoldásként sütött, amikor ezt a könyvet írta. Látogass el a kristenmulrooney.com oldalra, ahol még több humorral és írásával ismerkedhetsz meg.

Eredeti cím: Gilmore Girls: The Official Cookbook

Fordította: Vándor Judit

Megjelenés: november 10.

Keménytáblás, 176 oldal