A Budapesti Metropolitan Egyetem fiatal formatervezője a kreatív energiák hullámzását alkotta meg a Pepsi Space díjában

Az önkifejezésre és a kreatív energiák felszabadítására ösztönző Pepsi Space verseny nyertesei a kampány szellemiségéhez hű elismerésben részesültek.

A formabontó és dinamikus formavilágú Pepsi Space díjat Szigeti Nikoletta tervezte, akinek friss diplomás formatervezőként ez volt az első hivatalos felkérése.

A Pepsi Space elsősorban a fiatal tehetségek számára kívánt kötetlen lehetőséget biztosítani, hogy megmutathassák a bennük rejlő kreativitást. A Z-generációt célzó alkotói versenyre zene, videó, fotó és grafika kategóriában, témamegkötés nélkül lehetett pályázni. A több mint 1300 pályamunkából a pályázat szervezőiből álló zsűri és a három mentor - Cinthya Dictator, T. Danny és Trunk „Dablty” Tamás - választották ki a húsz nyertest, akik augusztus 24-én, az Extra Budapestben megrendezett ünnepélyes díjátadón vehették át a díjaikat.

A Pepsi a nyertesek díjainak megalkotására a Budapesti Metropolitan Egyetem környezetkultúra szakán idén végzett Szigeti Nikolettát kérte fel, összhangban a Pepsi Space kampány fiatal tehetségeket támogató koncepciójával.

„Tudtam, hogy statikus szobor helyett egy interaktív tárgyat szeretnék alkotni, amihez a Pepsi Space logó hullámos vonalait gondoltam tovább. A tervezés során szinte magam előtt láttam, ahogy a nyertesek az íróasztaluknál ülve készülnek a következő projektjükre, és gondolkodás közben a díjat megérintve mozgásba hozzák” – mondta a tervező, akinek a Pepsi Space díj volt az első hivatalos munkája formatervezőként.  Szigeti Nikoletta néhány éve alapította a kutyáknak szánt használati tárgyak tervezésével és gyártásával foglalkozó márkáját, ez inspirálta arra, hogy egyetemi szinten sajátítsa el a formatervezést. Jelentkezett a METU környezetkultúra szakának tárgytervezés specializációjára, diplomáját pedig nyár elején vette át.

A kreatív energiák dinamikáját szimbolizáló egyedi Pepsi Space díjakat fotó kategóriában Gáll Péter Henrik, Czika Balázs, Bodnár Tamás, Jakó Barbara és Bányai Hajni, grafika kategóriában Kovács Blanka, Ragány Bence, Katona Brigitta, Zólyomi Bia, Timm Johanna és Bodnár Balázs, zene kategóriában Veres Virág, Árva Mátyás, Oroszi Fanni, Dankó Tünde és Budaváry Sebestény, videó kategóriában pedig Maafi Dávid, Bodzsár Tamás, Vincze Dániel és Farkas Benedek vehették át.  (fotón a pályázat nyertesei küzül ketten)