Előjegyezhető a Gundel Takács Gábor vetélkedője alapján készült Géniusz Kvízkönyv

Megjelenés: szeptember 11.

A Géniusz visszaadta a reményt abban, hogy a műveltség a tudás folyamatos fejlesztése még napjainkban is meghozhatja a sikert. Mindenki készen áll? Kezdődjék a játék 4000 lebilincselő kérdés és válasz, melyekkel bárki átélheti otthonában a Géniusz izgalmait.

2023. szeptember 11-én, amikor a tévésorozat következő szériája is újraindul, megjelenik a nagy sikerű Géniusz vetélkedő könyves formában is. A kötet Gundel Takács Gábor előszavával lát napvilágot. A Géniusz kvízkönyv már előjegyezhető a 21. Század Kiadó weboldalán.

Az ATV történetének egyik legsikeresebb produkciója lett egy műsor, amelyben nem is igen történik több, mint, hogy okos emberek Gundel Takács Gábor kvízkérdéseire válaszolnak. A magyar szakemberek által létrehozott Géniusz visszaadta a reményt abban, hogy a műveltség, a tudás folyamatos fejlesztése még napjainkban is lehet kifizetődő és meghozhatja a sikert.

A Géniusz kvízkönyv 4000 lebilincselő kérdése és a hozzájuk tartozó válaszok segítségével bárki átélheti otthonában a játék izgalmait, próbára teheti saját tudását, vagy családdal, baráti társasággal vívhatja meg kvízpárbajait, miközben sok új információval, ismerettel gazdagodik. A kérdések között vannak könnyebbek, nehezebbek, de mindenképpen olyan tudást adnak, mellyel igazi géniusznak érezhetjük magunkat. Te például tudod, hogy „Melyik állat ürülékéből készül a világ legdrágább kávéja, a Kopi Luwak? Melyik levest kreálta a legenda szerint Mikszáth Kálmán tiszteletére Gundel János? Melyik településen nyílt meg hazánk első illatmúzeuma? Melyik ételt nevezik angyalbögyörőnek és burgonyametéltnek is? Melyik magas alkoholtartalmú italt nevezik zöld tündérnek is? Mely különleges élőlények alakultak ki moszatok és tömlősgombák együttéléséből? Melyik szigetet akarta megvenni Dániától 2019 nyarán Donald Trump? Milyen tárgyat hagyott „valami matrózban” Fülig Jimmy a Piszkos Fred, a kapitány című regény elején?”

A 4000 kérdés több témát is körüljár: többek között az Életmód, Bulvár, Történelem és közélet, Élővilág és Földrajz, Nyelv és Irodalom fogalomkörökben lehet tesztelni magunkat. A kötet szerkesztője Neumann Viktor.

Mindenki készen áll? Kezdődjék a játék!