Idén is tarolt a jó cuccos, malacos szendvics a street food kedvelőinek körében

Díjazottak: TomYum, The Grilled Piggy Legenda Sörfőzde!

A hétvégén körülbelül húszezer vendég látogatott ki a tavaszi Food Truck Show-ra a Kincsem Parkba, ahol kiosztották az Év Street Foodjának járó szakmai- és közönségdíjakat is.

Szakmai- és közönségdíjakkal jutalmazták az év legjobbjait a tavaszi Food Truck Show-n a Kincsem Parkban. Bereznay Tamás séf a szakmai zsűri nevében elmondta, miért esett a választásuk az autentikus thai ételeket árusító TomYum kocsijára. (lásd fotó

„Fontos szempont volt számunkra, hogy olyan kereskedőt válasszunk, aki valami újat hoz a piacra. Ennél a trucknál egy autentikus, közép-thaiföldi asszony a séf, aki nem köt kompromisszumot az ételben. Nem magyarosítja vagy európaiasítja az ételeket. Fantasztikus kocsi, nagyon tiszta, nagy energiát fordítottak mindenre. Bár azt gondolhatnánk, mostanra teljesen általános lett hazánkban a thai kaja, de sajnos még mindig réteg, kevesen ismerik. Még nem jutottunk el oda, hogy általában ne a hamburgert válassza inkább az ember ezzel szemben. Pedig az ízek nagyon rendben voltak, és igényes volt a tálalás is” – magyarázta Bereznay.

A közönségszavazást a tépett malacos szendvicséről híres The Grilled Piggy nyerte.

„Puha Róbert szekszárdi séf és csapata a kezdetektől velünk van. Malacos batyu szendvicsébe faszénen, egyben sült malachúst darabol fel, és tölt nagyon jó ízesítéssel. Idén Robi kubai szendvicset is készített. Imádja őket a közönség, nagyon magasan, sok szavazattal nyertek” – árulta el Horváth Zoltán, a Food Truck Show alapítója.

Idén harmadik alkalommal díjazták az italos kocsikat is, ezt a versenyt a Legenda Sörfőzde nyerte. „Kezdetektől velünk van a Legenda is. Eredetileg nem volt italos verseny, három éve adunk át ebben a kategóriában díjat. Ezt mindig a Legenda nyeri, szinte verhetetlenek a műfajban” – tette hozzá Horváth Zoltán.