A Méhész - kritika

Mi a szentháromság? A Filmcím, a Plakát és a Tréler. 

Filmcím: A Méhész. Hát ebből nem lettünk okosabbak. A plakáton viszont szerepel Jason Statham. És mi van a trailerben? Lövöldöznek, robbantanak, akcióznak. Azok a rohadt alakok, akik telefonon vernek át info-analfabéta idős embereket, megkapják a méltó büntetésüket!

Jason Statham egy visszavonult egyszemélyes multifunkciós kivégzőosztag. De felpiszkálják. Jön a bosszú. Igen, ez a film Az, Ami. És ha arra számítasz, hogy Jason Stathammel történhet bármi baj, akkor csalatkoznod kell. Itt csak a rosszfiúkkal történik baj.

A régi klasszikus Schwarzenegger-filmek legszebb pillanatait idéző beszólások jönnek szembe minden öt percben. “A Méhész üldözi a fiamat, hogy segítsek neki? Kérdezd meg, milyen temetést szeretne.” A realitásérzék teljes megmenése, százméteres zuhanások meg se kottyanása, Jason egy tonnányi fémlövedéktől meg se karcolódása.

A Rendőrakadémia 7. környékén ment el pihenőre a 80-as évek akciófilmjeinek egyik kedves toposza, az ész nélkül artikulátlanul üvöltő, autókon ugráló punk frizurás, bőrdzsekis-szegecses agresszív huligán. Jelentem visszajött és jobban élvezi, mint valaha! Sajnos 5 perc filmidő után Jason elteszi láb alól.

A film arról szól, hogy az Igazság győz. A rossz emberek rosszul járnak. A szabályokat meg lehet szegni, ha ettől a társadalom egészének jobb lesz. A főnököt ki lehet iktatni, ha káros. Mint a méhkaptárban. A szükségszerű golyózápor mellett kis természettudományos horizonttágítást is kapunk ajándékba.

Külön pluszpont, hogy a pusztítás nagy részét mézzel végzi az Igazságosztó. Akik imádják ha egy film fele bunyóval és lövöldözéssel telik, a másik fele meg sokkal rövidebb, azoknak kötelező darab!