Kiosztották az InStyle magazin #képesvagyok 2023 díjait - íme, a győztesek!

A Festetics Palotában lehullott a lepel, kiderült, hogy kik nyerték el az InStyle Magazin második #képesvagyok díját.

A világ vezető stílusmagazinjának magyar kiadása ezúttal is inspiráló embereket és történeteiket ismerte el. 2023-ban Erős Antónia, Balatoni József, Oláh Gergő, Jakupcsek Gabriella, Nagy Ervin, Ekler Luca, Milák Kristóf, Galamb Alex és Udvaros Dorottya nyerte el a közönség szimpátiáját.

A #képesvagyok díj azokat az inspiráló embereket állítja középpontba, akik sikeresen megküzdöttek saját démonaikkal. Fizikai vagy mentális állapotukkal, múltjukkal, a társadalom elvárásaival is dacolva képesek küzdeni céljaikért, tenni az elfogadásért és a sokszínűségért. A jelöltek olyan ügyek mellett állnak ki, amelyekről nehéz beszélni - ők mégis megteszik, mindezzel pedig követők százezreinek nyújtanak segítséget, inspirációt, motivációt.

Az InStyle két éve indította útjára a kezdeményezést, 2022-ben pedig sor került az első díjkiosztó gálára is. Idén összesen kilenc kategóriában állított jelölteket a szerkesztőség, a díjak végső sorsáról a közönség döntött.

A nagyszabású díjátadó gálára a Festetics Palotában került sor. A #képesvagyok túllépni a korlátaimon kategóriában Ekler Luca para atlétára szavaztak a legtöbben: a stroke miatt részlegesen lebénult lány az atlétika területén ér el sikereket. A #képesvagyok beszélni róla kategória győztese Balatoni József, alias Jocó bácsi egykori történelemtanár lett, aki a nyilvánosság erejét felhasználva hívja fel a figyelmet az oktatás kérdéseire.

A #képesvagyok tenni az elfogadásért kategóriában a legtöbb szavazatot Oláh Gergő kapta - az énekes évek óta tanítja a hátrányos helyzetű gyermekeket arra, hogy fontos bízni magukban és céljaikért keményen kell dolgozniuk. A #képesvagyok megmutatni a szépség kortalanságát kategóriában a közönség Jakupcsek Gabriellának ítélte oda a díjat. A műsorvezető új könyvében őszintén és korlátok nélkül, humorral beszél a nők változókoráról. A #képesvagyok küzdeni a céljaimért kategóriában Nagy Ervin lett a győztes, a színész társadalmilag fontos témákban hallatja a hangját.

A #képesvagyok segíteni kategóriában Erős Antónia vehette át a díjat. A híradós műsorvezető évek óta küzd azért, hogy ledöntse a cukorbetegséget övező tabukat és felhívja a figyelmet a korai felismerés, megelőzés fontosságára. A #képesvagyok kitűnni kategóriában Milák Kristóf fiatal úszó érdemelte ki az elismerést, miután őszintén felvállalta a sportolói élettel járó nehézségeket. A #hétköznapi hősök közül a díjat Galamb Alex, a Sütni Jó Alapítvány létrehozója érdemelte ki, aki hátrányos helyzetű gyermekek jövőkép formálásában segít. Az #INSTYLE kedvenc hazai mozgóképes alakítása kategóriában Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze kapta a legtöbb szavazatot.

„Az InStyle egyik fő küldetése, hogy emberi történeteken, értékeken és példaértékű teljesítményeken keresztül inspiráljon és segítse az elfogadást. Nem csak minket, a szerkesztőség munkatársait motivál mindez a mindennapokban, látjuk, hogy olvasóink és követőink is szomjazzák a motiváló, lélekerősítő történeteket. A #képesvagyok idei mezőnye rendkívül változatos, büszkeség végignézni a kilenc kategória illusztris névsorán, gratulálunk a nyerteseknek!” – mondta el Alberti Petra, (lásd fotó) az InStyle magazin főszerkesztője. „A #képesvagyok díj 2023 története itt még nem ér véget, idén ősszel indul az új podcastműsorunk, amely a jelöltek, díjazottak, valamint további értékes és inspiráló személyek történetét mutatja majd be” – tette hozzá.