Úszás egy világváros közepén

Szezonnyitó nyílt vízi úszóesemény Budapesten – MOL Campus Öbölúszás!

Vadonatúj és hiánypótló eseménnyel nyitja a szabad vízi úszó szezont a Budapest Sportiroda (BSI) a Kopaszi-gát gyönyörű környezetével határolt Lágymányosi-öbölben június 24-én. A MOL Campus Öbölúszáson 4 táv -500 m, 1500 m, 3000 m és 4500 m- várja az úszókat.

A főváros első természetes vizű dunai strandja ideális helyszínül szolgál az eseménynek, hiszen tiszta vizű öböl, forró homok és puha, zöld gyep várja itt az úszókat és családjukat – mindez egy világváros közepén. Ennek is köszönhető, hogy az eseményen minden korosztály képviselteti magát. Ugyancsak nagy vonzerő az egyedi érem, amit minden célba érkező átvehet.

Az amatőr úszók mellett egy olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa bajnok résztvevője is lesz a MOL Campus Öbölúszásnak, hiszen az 1500 m-es távra nevezett Cseh László, az Ötpróba nagykövete is. „Azért szeretem az ilyen eseményeket, mert engem is mozgásra késztetnek, hiszen valószínűleg nem úsznék mondjuk azon a hétvégén. Nyílt vízen úszni nekem mindig egy újdonság.” –  mondta a világklasszis úszó, aki a nyílt vízzel először próbálkozóknak egy jótanáccsal is szolgált: „Nagyon fontos, hogy tudjunk tájékozódni, lássuk merre kell úszni és folyamatosan ellenőrizzük a helyes irányt.”

A MOL a hazai sportélet kiemelt támogatójaként idén névadóként csatlakozott a szezonnyitó nyílt vízi úszáshoz.

„A régió egyik legnagyobb vállalataként olyan kezdeményezéseket és eseményeket is felkarolunk, amelyek a helyi közösség számára is értékteremtőek, és sokaknak örömet okoznak. A MOL Campus és annak a környezete kiváló lehetőséget biztosít a sportolásra, rekreációra, amit igyekszünk ki is használni: erre remek példa a június 10-én megrendezett MOL Campus toronyfutás és a mostani MOL Campus öbölúszás is. Biztos vagyok abban, ez szintén hagyományteremtő esemény lehet, amellyel nemcsak a budapestieknek kedvezhetünk, hanem az ország minden tájáról lesznek vállalkozó kedvűek, akik teljesítik a távot.” – nyilatkozta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

Az esemény minden távjára június 21-én éjfélig tart nyitva az online nevezési felület, de a futamok szabad helyeinek függvényében helyszíni nevezést is terveznek a szervezők.

Bővebb információk itt.