Megjelent a Saint Ephraim Male Choir Kings & Queens c. lemeze

Lemezbemutató koncert május 5-én a Fonóban.

Megjelent a Szent Efrém Férfikar új lemeze, szám szerint a 16. album a sorban, Királyok és Királynők, azaz Kings & Queens címmel. „Éppen három évvel a Kings & Queens megjelenése előtt adtuk első önálló teltházas koncertünket a Zeneakadémián, ami egyben a Wings című lemezünk bemutatója is volt. Már akkoriban megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy a Szent Efrém Férfikar eklektikus, néha fennkölt, néha szertelen, néha sötét, néha vidám, néha kemény, néha érzékeny repertoárját és természetét egy lemezpárba rendezzük. Szerettük volna elkészíteni a Wings folytatását, viszont másféle zenék, másféle hangzások is foglalkoztattak minket. Fénylő magasságokat és sötét mélységeket éltünk meg az elmúlt években világszinten, illetve saját szakmai és személyes életünkben is, amik mind visszhangoznak a lemezre válogatott énekekben és azok előadásában.” vallják az alkotók. A lemez megvásárolható a Fonó oldalán és a terjesztőknél, a lemezbemutató koncertre május 5-én kerül sor a Fonóban.

A címben szereplő Kings & Queens sokféle dolgot jelképez: a király lehet Krisztus, mint Mennyei Király, de a lemezen megtaláljuk az Oroszlánkirály Simbáját, vagy Elvis," a király" zenéjét is. A királynő pedig jórészt a mennyek királynéját, Szűz Máriát jelenti, de akár a Queen-t is felidézheti.  De talán ennél is fontosabb: férfiasság és nőiesség, szakralitás és profanitás, fény és sötét, feszes tempó és elfolyó hangfüggönyök, csöndes befordulás és hangos kiáltás – és megannyi más hangulat és érzület jelenik meg csakúgy a King, mint a Queen lemezen. Ezek pedig egyszerre, három dimenzióban és sokszínűen kelnek életre egymás mellett, egymásra reflektálva, egymást kiegészítve.

„Nagyon köszönjük mindenkinek, aki elkísérte a Szent Efrém Férfikart az elmúlt 20 évben és kíváncsi volt arra, hogy a bennünk zajló folyamatos változások milyen zenei megfogalmazást kapnak koncertről koncertre és lemezről lemezre. Köszönjük minden támogatónknak, köszönjük a barátainknak, családjainknak és mindenkinek, akivel találkoztunk azon az úton, ami a Szent Efrém 16. lemezéig vezetett!”

Szent Efrém Férfikar: Kings & Queens

   Balázs Edgár

   Bubnó Lőrinc

   Bubnó Márk

   Bubnó Tamás

   Oláh Marcell

   Papp Viktor

   Rácz Ambrus

   Tóth Péter

KINGS

1.         Hallelujah (L. Cohen)

2.         Mizmor le David (T. Bubnó)

3.         Mennyei király / Tsarju Nebesnyj (T. Bubnó / V. Papp)

4.         Gospod votsarisya

5.         Da voskresnet Bog (Archimandrite Nafanail)

6.         Davos - interlude

7.         Be thou my vision (V. Papp)

8.         Peace in the valley (T. Dorsey)

9.         Circle of Life (E. John - T. Rice - M. Bubnó)

10.       Winter in Green (L. Bubnó)

11.       Joy to the World (I. Watts, M Bubnó)

QUEENS

1.         Heaven for Everyone (R. Taylor)

2.         Laudemus Virginem (V. Papp)

3.         Broken bells - interlude

4.         Boldogasszony anyánk (T. Bubnó)

5.         Ave Maria (F. Biebl)

6.         Bogoroditse Devo (S. Rachmaninoff)

7.         Salve Regina (F. Liszt)

8.         Antaram Dzaghig (M. Bubnó)

9.         O, Măicuță Sfântă (L. Bubnó)

10.       Cherez pole (M. Bubnó)

11.       Bozha Maty

A lemez megjelenését az NKA és Bagdi Károly támogatta. A felvétel 2022 októberében készült az ISON-ban. Felvétel, keverés, mastering: Nomique, Nyomdai előkészítés: Kiss Dóra, Szilasi Marianne

A lemezbemutató koncertről bővebben itt.