A hétvégén folytatódik a #kedvesZsámbék! sorozat

Szombaton Dalversálmok, vasárnap Apja-fia előadása.

Július 17-én este 20.00-kor a Zichy-kastély szabadtéri színpadán

#kedvesZsámbék! Dalversálmok

Hámori Gabriella (vers, ének), Hajdu Steve (gitár, vers), Wunderlich József (vers, gitár, hegedű), Lotfi Begi (DJ)

Vannak szövegek, amelyek csak énekelve jók, és vannak, amelyek csak olvasva; az este dal-versei énekelve és felolvasva is csodák!  Kulcsszavak ehhez az estéhez: szív, álom, harmónia, csicsergés, lányok, minden mennyiségben és persze leszek fiúk is.

A #kedvesZsámbék! estek különleges, meghitt esték, ahol irodalom és zene segíti egymást a színpadon, ahol nagy magyar színészek és zenészek és nagy magyar költők személyisége és gondolatai találkoznak és hoznak létre feledhetetlen pillanatokat, amiket még sokáig magunkkal vihetünk. A #kedvesZsámbék! estek ízét emellett a sok kedves és spontán pillanat adja, az összenevetések, egy nem várt asszociáció vagy éppen verscsere. A #kedvesZsámbék! ettől kedves, mert emberi, mert a pillanatban születik és mert nem várt szerzőket és műveket tesz befogadhatóvá a közönség számára.

“A szereplőket úgy szeretem összerakni, hogy nagyon különbözőek legyenek, általában nem egy színházban játszanak. A zenésznél pedig az a fontos, hogy a tematikához legyen köze, tudjon kapcsolódni” – fogalmazott a sorozat kapcsán Seres Tamás szerkesztő-rendező.

   Arcomat éri

   hajnali fény

   és sírva, remegve,

   zokogva, nevetve

   álmodom, álmodom, álmodom én.

(Dsida Jenő: Álmok)

Július 18-án este 20.00-kor a Zichy-kastély szabadtéri színpadán

Apja-fia Berecz András és Berecz István estje

„Misztikus élmény családapának lenni, mert az ember anélkül, hogy befolyásolná őket, egyszer csak látja hogy szárba szöknek a hajlamok, az álmok és ahol én megtorpanok, ott viszik tovább a gyermekek.” (Berecz András)

Az „Apja-fia” műsor arról ad számot, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával. A szó tanít, a példa vonz. Itt a terített asztal, a családi ünnepek, az együttlét – szakadatlan tanulási alkalom. A Kossuth-díjas népdalénekes, mesemondó kunhegyesi édesanyjától kapta és örökölte mesterségét, ő pedig édesapjától, Tanka Gábortól, a híres táncos-tréfamester-nótafától.

Berecz András első gyermeke, István, apja tudományát nem csak átvette, de meg is toldotta. Apja mesemondását vőfélyként vitte tovább, énekes mesterségét furulyázással egészítette ki, nem másolt szolgamód semmiben. A tánc szeretete édesanyjáról maradt rá. Maga is gyűjti a táncot, eredeti környezetében. István, mint táncos lett országos és mára már világhírű előadó művész. Berecz Márton, a negyedik gyermek, aki trombita szakon klasszikus zenét tanult, most népdalénekesként áll apja mellé. Márton jelenleg a Színművészeti Főiskola első éves hallgatója. Apja meséit talán a filmművészetben kamatoztatja. A műsorban a népzene, népdal, mese és a tánc egyforma hangsúllyal szerepelnek, egymást kiegészítik.

A Kultúrpart videója itt,  és egy másik videó itt.

Az előadásokról bővebb ismertető és jegyek a honlapon és a zsambek oldalon. A műsorváltozás jogát fenntartják! Előadások a hatályban lévő rendeleteknek megfelelően védettségi igazolvány nélkül látogathatók.