17000 látogató a 3.Kézműves Magyar Ízek Vásárán

Sikeres volt a 3. Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison, amely teljesítette a rendezvénytől már-már megszokott számokat. A 17 ezer látogató a harmadik vásáron is több tízmillió forinttal segítette a magyar termelőket és ez által a magyar gazdaságot.

A vásáron debütált nagyközönség előtt először a magyar kaviár is, amelyet 8 éves előkészület után tudtak elkezdeni készíteni Békés megyében. A látogatók szavazatai alapján a vásár termelője idén márciusban a mézkülönlegességeket készítő Mézmúzeum lett. Második helyen a Békésszentandrási sörfőzde (meggyes sörüket mi is mekóstoltuk és garantáltan finom), míg a harmadik helyen a Sonka Mester végzett.

2011. március 12. 19:08 - Az idei győztes: Mézmúzeum ©2012-3.KMÍV-2
Az idei győztes: Mézmúzeum

A szervezők célja most is teljesült: a vásáron ugyanis 17 000 látogató több tízmillió forint értékben vásárolt magyar termelőktől származó különleges magyar ízeket. Az elmúlt egy év sikereit látva a szervezők új helyszíneken népszerűsítik majd a magyar ízeket és országszerte szeretnének új boltokat is nyitni. A március 19-én nyíló Budapesti Tavaszi Fesztiválon is találkozhatunk a legkedveltebb magyar ízekkel, ahol a Budapesti Fesztiválközpont felkérésére a Kézműves Magyar Ízek csapata készíti a magyar ételeket is. Legközelebb pedig Szegeden nyílik Kézműves Magyar Ízek üzlet.”

2011. március 12. 19:08 - Az első három helyezett: 1. Mézmúzeum 2.Békésszentandrási sörfőzde 3.Sonka Mester ©2012-3.KMÍV-1
Az első három helyezett: 1. Mézmúzeum 2.Békésszentandrási sörfőzde 3.Sonka Mester

A következő Kézműves Magyar Ízek Vására várhatóan novemberben lesz, addig is további információt bárki olvashat a www.facebook.com/magyarizek oldalon.
Aki pedig budapesti és nem bír a következő vásárig várni, az ellátogathat a Szőlőkert utcai márkabolta vagy az Almárium bisztróba.