Újabb érmek, elismerések a KNW boroknak

Az egri Kovács Nimród Winery borainak múlt év őszén indult sikersorozata tovább folytatódik. Két boruk az NJK 2005 és a Pinot Noir 2007 elnyerte a Prestige Reserve Médaillon D'or védjegyet, és a Páneurópa Nemzetközi Borverseny ezüst érmét. Ezzel négyre szaporodott a Prestige Reserve díjas boraik száma, hiszen a Chardonnay Battonage 2007, és az NJK 2006 pontosan egy évvel ezelőtt érdemelte ki ezt a rangos elismerést.

Az Európa 25 országában bejegyzett Prestige Reserve védjegyet a Prestige Reserve Club zsűrije évente ítéli oda azoknak a boroknak, amelyek a prémium kategóriában is kimagasló minőséget képviselnek, így alkalmasak arra, hogy a magyar borászat kiemelkedő értékeire itthon és külföldön is felhívják a figyelmet.
A Presztige Reserve védjegy a minőség presztízsét szimbolizálja.

2009. május 7. 7:49 - KNW NJK 2005 ©KNW NJK 2005

A Páneurópa Nemzetközi Borverseny ezüst érme ugyancsak azt igazolja: a borászat jó úton jár, amikor arra épít, hogy a termővidék előnyeinek kihasználásával pompás borokat lehet készíteni. Egernek, amely a magyar Burgundia, olyan természeti értékei vannak a borkészítéshez, amelyeket a világnak is meg kell ismernie.

2009. május 7. 7:48 - KNW Pinot Noir 2007 ©KNW Pinot Noir 2007

A IX. Páneurópa Nemzetközi Vörösborversenyt 2010. november 26.-án rendezte meg a soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. Hegykőn, a Tornácos Panzióban.
A verseny alapgondolata 1991-ben fogalmazódott meg az ötletgazdákban, életre hívója a páneurópaiság, a közös múltra, a közös gyökerekre építkező jövő. A versenyt 1992-ben rendezték meg először, és azóta minden páros évben kerül meghirdetésre. Az idei évben Ausztriából, Szlovákiából és Magyarországról 156 minta - kékszőlőből készült rozé és vörösbor - érkezett 68 pincészettől, melyeket a legkiválóbb hazai szakemberekből álló zsűri a nemzetközi borversenyek szabályai szerint bírált el.
A szakmai bizottságok döntését a nagyközönség a XI. Magyarországi Bormarketing Konferencia gálavacsoráján ismerhette meg 2010. december 2-án, ahol a legjobb eredményt elért borokat a résztvevők meg is kóstolhatták.

Közöttük a Kovács Nimród Winery két díjnyertes borát.
Az NJK 2005 Cabernet franc, Merlot és Kékfrankos házasítása, új francia és magyar barik hordókban érlelték több, mint két és fél évig. A zászlós bort a pincészet legszebb tételei alkotják, és nem véletlen, hogy Kovács Nimród, a cég alapítója és elnöke tiszteletére állították össze. Mély színű, illatában és zamataiban kék és fekete héjú bogyós gyümölcsök, cédrus, csokoládé díszlenek lekerekedett és bársonyos tanninokkal. Fejlődése a palackban még hosszú évekig töretlen.
A Pinot Noir 2007 szépen tükrözi az Egri borvidék egyedülálló terroir-ját, ízében és illatában a cseresznye, szilva, kókusz és cédrus mellett csöppnyi fűszeresség rejtőzik. A saját termésű szőlőhöz Eger legszebb ültetvényeiből válogattak, így biztosítva az izgalmas savakat, a piros gyümölcsök és fűszerek ízeit és a selymes tanninokat. A legszebb élményt sajtok, sertés, marha és baromfi húsok, valamint tészták fogyasztásával nyújtja.