Táncház? Folkkocsma? Újragondolva!

Ígjen a falu! - Budapest Selection.

Júliusban indult útjára egy újfajta táncházi sorozat a Fonóban „Ígjen a falu” címmel, amely a kulturális örökséget tiszteletben tartva, de fiatalos lendülettel, a hagyományos táncházat a folkkocsmák kedvelt világával vegyítve új színfoltot jelent Budapest népzenei kínálatában. November 17-én a sorozat második eseményén várják a szervezők, Kupec Zsolt és Mir Dávid Hessami táncosok az érdeklődőket a Fonóban remek zenekarokkal, tánccal, fényfestéssel, közösségi játékokkal.

Az est hangulatát két zenekar fogja biztosítani, az Elán zenekar nyitja a bulit, ezt követően a Talléros Együttes húzza majd hajnalig a talpalávalót.

Az Elán formációt 2022-ben hívta életre Herédi Zsombor. A fiatalokból álló együttes lendületét nevük is tükrözi. Repertoárjuk sokszínű, de legfőképp a közép-kelet-európai kultúrák zenéire alapulnak, így fellelhetők köztük az orosz és zsidó kultúra lenyomatai is, valamint a fúziós magyar népzene. Egyediségét saját zenei elképzelések adják, melyekben többnyire a harmonika áll a főszerepben. Zenei világuk a 90-es évek budapesti kávéházait idézi, ahol szintén sokszínű repertoár volt az európai közízlés kedvére.

A Talléros zenekar elsősorban Kárpát-medencei magyar népzenével, valamint Békés megyei nemzetiségi vonós népzenével foglalkozik. Fontos számukra a helyi népi értékek továbbadása és a tiszta autentikus népzene visszaadása. Együttesük célja népszerűsíteni a magyar népzene egyedülállóságát, szépségét.

Az esemény a Fonó kétnapos, Budapest Selection sorozatának része, amely a Budapest 150 programok közé illeszkedik. A sorozat másnap a Kamasz táncházzal folytatódik.

Ígjen a falu! - Budapest Selection

19:00 - Elán Koncert

20:00 - Táncház a Talléros Együttessel

Házigazdák: Kupec Zsolt és Mir Dávid Hessami

Jegyár: elővételben 1500 Ft, az esemény napján 2000 Ft

Részletek itt.