Így készülj a Könyvfesztiválra! – mi már számoljuk a napokat

Hagyományosan mindenki a Könyvhétre időzíti a magyar szerzők könyveinek megjelentetését, és a Könyvfesztiválra a külföldi szerzőkét.

A szeptember 28 és október 1-je között tartandó, idei Könyvfesztiválra a 21. Század Kiadó elegyíti ezt a két kedvelt tradíciót. Magyar és külföldi szerzőktől is egyaránt izgalmas címekkel készülünk. Ráadásul a KULT Könyvek sorozatunk két sztárja, Bridget Collins és Stacey Halls is Budapestre látogat, és dedikálnak majd a Könyvfesztiválon. A standunknál gyönyörű BookTok-rész és Budapest-sarok is található majd.

Kordos Szabolcs a nagy sikerű Egy város titkai című könyve után érkezik az Egy város újabb titkai című kötettel, amely az idén 150. születésnapját ünneplő fővárosról mesél újabb anekdotákat: legendás épületekről, legendás budapestiekről. Humoros, olvasmányos stílusban olvashatunk elképesztő történeteket a fővárosról, melyet csodás fotóanyag jelenít meg.

Szigeti Ildikó Pszichosztriptíz c. kötetében a pszichológus is megmutatja magát, négy eseten keresztül mutatja be, milyen munkával lehet eljutni az önismeret mélyebb szintjére, miközben „kulisszatitkokat” is megtudhatunk arról, hogyan zaljik egy terápiás ülés, mi jár a pszichológus fejében.

Hemingway A győztes nem nyer semmit novelláskötete a harmadik a sorban a szerző novelláskötetei között, így a novellák végre az eredeti írói koncepció szerint látnak napvilágot magyarul. Keresztes Balázs irodalomtörténész szerint A győztes nem nyer semmit írásaiban Hemingway a legközelebb kerül mestere, Csehov novellaművészetéhez.

Colson Whitehead, a kétszeres Pulitzer-díjas, amerikai irodalmi fenegyerek is újabb kötettel jelentkezik, a Harlem-trilógia második részével, az Alvilági becsülettel. Az új részben az immár becsületesen élő, szélhámos főszereplő újra az alvilág közelébe kerül, amikor kamaszlányának megpróbál a népszerű Jackson’s Five koncertjére jegyet szerezni. A sorozat első része a Harlemi kavarás.

A krimirajongók számára egy régóta várt kötetet hozunk el Lisa Jewelltől, A megmaradt lakókat, amely A fenti lakók folytatása. Lisa Jewell neve nem ismeretlen a hazai krimiolvasók számára, A fenti lakók, Az éjjel, amikor eltűnt és A föld nyelte el megjelenése óta tudják, hogy rá mindig számíthatnak, ha egy borzongatóan jó történetre vágynak.

A romantikus könyvek műfajában a sportrománc egy külön kategória, ebben alkotott most egy zseniális történetet Elena Armas, akinek Az amerikai szobatárs-kísérlet és a Spanyol szerelmi átverés megjelenése óta komoly rajongói tábora van itthon. Armas új, Hosszú játszma című könyve azért is különleges, mert főszereplője egy igazi könyves álompasi.

Az önismereti könyvekért rajongóknak még egy meglepetést tartogatunk egy olyan szerzőtől, aki fiatal kora ellenére a legnagyobb sztoikus bölcsek tudásával bír. Ryan Holiday, az Az akadály maga az út és Az ego az ellenség könyvek szerzője A fegyelem a sors címmel írt új könyvet. A sztoikus erények-sorozat második tagja ezúttal az önuralomról és a mértékletességről szól, ami még a bátorságnál is fontosabb erény.

Ha valaki egy kis napsütéses jókedvre vágyik, Heidi Swain történeteit jó szívvel ajánlhatjuk neki: az író könyvei tele vannak ízekkel, illatokkal, bájjal. Legújabb kötete is vidámságot csempész az olvasó lelkébe. Heidi Swain új regényében, az Életrecept a Nightingale térről című könyvvel visszatérünk A napsütötte Nightingale térből ismert imádnivaló Nightingale térre és a lakókat összetartó társasággá kovácsoló közösségi kertbe.

Az otthoni műveltségi vetélkedők kedvelőinek ajánljuk a Géniusz kvízkönyvünket. A Géniusz visszaadta a reményt abban, hogy a műveltség, a tudás folyamatos fejlesztése még napjainkban is meghozhatja a sikert. A 4000 lebilincselő kérdés és válasz, melyekkel bárki átélheti otthonában A Géniusz izgalmait. A tévésorozat következő szériája indulásával a nagy sikerű A Géniusz vetélkedő könyves formában is megjelent.

A 21. Század Kiadó egyedi tervezésű standjánál megtalálható majd a többi, nemrég megjelent újdonságunk is a sikerlistákról: Karen White Régiségbolt a Royal Streeten, Sarah Adams Gyakorlat teszi a mestert, Christina Lauren Az igazszerelem-kísérlet, Judy I. Lin Méreggel átitatott varázslat vagy Sue Monk Kidd A méhek titkos élete című kötete.