Nem Adom Fel Béke Turné

10 nap – 10 város.

November 24-én indul országos útjára a szegedi Nem Adom Fel Alapítvány által szervezett Béke turné, hogy kollégánk Kiss Zoli álmát megvalósítsuk. Zoli meghajtogatott 1000 darab origami darumadarat, melyet a béke, a szeretet, és a kitartás szimbólumaként juttattnak el majd a turné helyszíneire. A legenda úgy tartja, hogy aki meghajtogat 1000 darumadarat, annak teljesül egy kívánsága. Az Alapítvány egy emberként állt Zoli mellé, 10 nap alatt 10 városban találkozhattok vele, velünk az általa készített békemadarak átadásakor. Városonként 100 db madarat adunk át emlékbe a szeretet és béke jelképeként.

Az ötlet megálmodója Kiss Zoltán 44 évvel ezelőtt született Budapesten középsúlyos értelmileg akadályozottsággal. Tanulmányait a Budapesten Dohány utcai Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában végezte. Az origami rejtelmeibe 16 éves korában Pásztor Zoltán vezetett be, később olyan szintre fejlesztette ezt a tudását, hogy a XIII. kerület Önkormányzatánál is kiállították a legszebb műveit. 2015-ben a Nem Adom Fel Alapítványnál kezdett el dolgozni Budapesten, ahol a Nem Adom Fel Együttessel is sokat zenélt. A kedvenc hangszere a csörgődob. Sajnos nem sokáig tudott hódolni ennek a hobbinak, mert 2016-ban Kiszomborra költözött a családjával és a Nem Adom Fel Szegedi Tréningcsapatához került.

Miért éppen darumadár?

Zoli ebben a csapatban hallott először Sadako Sasaki és az 1000 origami daru drámai és megható történetéről. Ez a történet arra ösztönözte, hogy a mostani nehéz időkben elkészítsen 1000 darab darut, példát mutatva az embereknek a kitartásról és a szeretetről.

A Turné állomásai

November 24. 11.00 – Szeged, Dóm Látogatóközpont - darumadarak átadása a Karolina Iskolának

                         15.00 órakor a Fekete István Általános Iskolának

November 25. – 10.00 óra Debrecen: Szent József Általános Iskola és Gimnázium

                            13.00 óra Miskolc: Büntetésvégrehajtási Intézet.

November 26. 11.00 - Sátoraljaújhely: Büntetésvégrehajtási Intézet

November 28. 10.00 - Budakeszi: Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium,

                         15.00 óra Budapest: Eu-Jobs International

November 29. 11.00 - Győr: Czuczor Gergely Gimnázium

November 30. 10.00 - Székesfehérvár.: Ciszterci Szent István Gimnázium

December 1.  10.00 - Pécs: Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium

December 2. 10.00 - Baja: Kultúrpalota

December 3. 15.00 - Szeged. A turné Fogyatékos Emberek Világnapján ér véget. A Dóm Látogatóközpontban egy rövid sajtótájékoztató után az utolsó madarakat a Piarista Gimnáziumnak adjuk át. 16 órától egy közös, zenés-táncos flashmobot tartunk e jeles alkalom kapcsán a jelenlévő fiatalok, látogatók bevonásával a Dóm téren.

Helyszíni program

Papp Szabolcs szóvivő, szervező köszöntőt mond, bemutatja az Alapítványunkat és szól a “nemadomfel”-lelkületről. Bodnár Zoltán a szegedi csapat vezetője bemutatja Kiss Zolit és a madarak történetét. Kiss Zoltán átadja az általa hajtogatott darumadarakat a helyszínen lévőknek. Turba Gabriella énekes két dalával zárul az átadó. Az eseményről naponta beszámolunk majd Facebook oldalainkon, érdemes követni a híreket.

Nem Adom Fel | Facebook    Nem Adom Fel Szeged | Facebook