MVM Koncertek – Korossy-Khayll Csongor és Magyar Valentin koncertje

Junior Prima Díjasok koncertsorozata a Bartók Béla Emlékházban.

Október 18-án, kedden este 6 órakor Korossy-Khayll Csongor és Magyar Valentin hegedű-zongora estjével folytatódik az MVM Koncertek keretében a Junior Prima Díjasok hangversenysorozat a Bartók Béla Emlékházban. A fiatal művészek koncertjén Haydn, Brahms és Liszt Ferenc műveit hallgathatják meg az érdeklődők. Az MVM Zrt. támogatásával idén is 10 fiatal művész fogja megkapni ezt a nagyon jelentős díjat. Az új díjazottak nevét november 22-én fogja megismerni a közönség, akik közül néhányan már a jövő évi sorozaton is felléphetnek.

2022. október 18. (kedd), 18 óra – Bartók Béla Emlékház

Korossy-Khayll Csongor (hegedű) és Magyar Valentin (zongora) estje

   Haydn: Esz-dúr szonáta, Hob. XVI/52,

   Brahms: G-dúr hegedű–zongora szonáta, op. 78, Liszt: 1. Mefisztó-keringő

A koncerteken helyfoglalás érkezési sorrendben!

Jegyárak: 2.000 Ft (gyerek és nyugdíjas jegy), 3.000 Ft (teljesárú jegy)

Jegyek megvásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában, a honlapon és a koncertek helyszínén kizárólag a hangversenyek kezdete előtt 5 órától. A jegyek e-mail-címen is megrendelhetők.

A koncertekre az elmaradt MVM Koncertek jegytulajdonosai is regisztrálhatnak. A hangversenysorozat névadó szponzora: MVM Zrt.

Korossy-Khayll Csongor Junior Príma díjas hegedűművész 8 évesen kezdte meg zenei tanulmányait, 13 éves korában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Osztályába. Jelenleg a doktori képzést végzi. Számos hazai és külföldi koncertteremben, valamint hazai komolyzenei fesztiválokon lépett fel kvártettjével, a Korossy vonósnégyessel. Tanult többek között Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Baráti Kristóf, Gulyás Márta és Keller András kezei alatt.

Magyar Valentin Junior Prima-díjas zongoraművész jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem mesterképzésének első éves hallgatója, ahol tanárai Várjon Dénes és Farkas Gábor. Hazai és külföldi pódiumoknak egyaránt rendszeres fellépője, számos nemzetközi sikerrel a háta mögött. Valentin a Weimarban megrendezésre kerülő 10. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 3. díjasa, valamint különdíjasa a legjobb kései Liszt mű interpretálásáért. Valentin idén elnyerte az újonnan megalapított Kocsis Zoltán díjat szóló zongora és kamarazene kategóriában egyaránt.