A kultúra és a gasztronómia találkozik a „Játékszín a Sonkamesternél” rendezvénysorozatán

A szellem, a test és a lélek egyaránt „jól lakhat” az Etyeki Majálison, ahol a Játékszín a Sonkamester udvarában vendégeskedik egy különleges fesztivál keretében.

Egyedülálló vállalkozásba fogott a Játékszín, amikor az Etyeki Sonkamesterrel karöltve egy várhatóan több ezer embert megmozgató majálist, fesztivált szervez május 4-én szombaton, illetve esőnap esetén másnap, május 5-én, vasárnap. A délutántól egészen késő estig tartó programsorozat csúcspontja a teátrum Menopauza előadása lesz, előtte pedig változatos kulturális és gasztronómiai élmények várják az idelátogatókat.

– Természetesen voltak már vidéki előadásaink, ez azonban a maga nemében abszolút egyedi lesz, hiszen egymást érik majd a Játékszínhez, a társulat művészeihez köthető rendezvények, koncertek, pódiumbeszélgetések, előadások, amelyek egyaránt megszólítják a fiatalabb és az idősebb generáció tagjait egy különleges helyszínen, a méltán elismert Etyeki Sonkamester udvarában – mondta Bank Tamás, a teátrum igazgatója a Játékszín podcastjában.

Ugyanitt Árpás László, a sonkamester – akinek hosszan érlelt egyedi kézműves termékeiért hazánk Michelin-csillagos éttermei is rajonganak –, arról beszélt: mindig is vonzotta a színház, s különösen kötődik a Játékszín előadásaihoz, így nagy örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, amellyel két művészeti ág, a színház és a gasztronómia egy keretbe foglalható.

Az Etyeki Majálison a nagyszínpadon Bereczki Zoltán akusztik koncertje, Falusi Mariann-koncertje, színházi egyvelegek, Hajdú Steve stand-upja várja a nézőket, a házigazda Csonka András lesz. A kisszínpadon Szabados Ági beszélget a teátrum művészeivel: Pásztor Erzsi, Eszenyi Enikő, Hernádi Judit, Szerednyey Béla, Nagy Sándor, Dobó Kata, Zsurzs Kati, Hirtling István, Kerekes József és Kolovratnik Krisztián lesz várhatóan a vendége. Este nyolckor kezdődik a Játékszín nagy sikerű Menopauza előadása, (lásd itt) Hernádi Judittal, Náray Erikával, Szulák Andreával és Tóth Enikővel a főszerepben.

Jegyek elővételben az oldalon kaphatók.