Világsikerű regény adaptációja az Orlai Produkciónál a B32 Galéria és Kultúrtérben

A hirtelen kapott szabadság fiatal felnőttként.

2016. december 17-én mutatja be az Orlai Produkciós Iroda a B32 Galéria és Kultúrtér színpadán Benedict Wells Spinner című sikerregényének adaptációját A fura címmel. Az előadásban Rada Bálint, Rába Roland, Radnay Csilla, Bán Bálint, Nagy Dániel Viktor és László Lili szerepelnek. A művet színpadra alkalmazta Fekete Ádám. Rendező: Fehér Balázs Benő

“Jesper Lier huszonöt éves. A nappalait sötét pincelakásában tölti, este az utcákat járja. Másnapról másnapra él. Ideje lenne befejeznie a nagyregényét. Ideje lenne szerelmesnek lenni. Kezd kifutni az időből, pedig Jesper Lier csak huszonöt éves. A nappalait sötét pincelakásában tölti, este az utcákat járja. Másnapról másnapra él. Ideje lenne befejeznie. (A nagyregényét!) Ideje lenne szerelmesnek lenni. Ha lenne ideje. Kezd kifutni. (Az időből?)”

Benedict Wells 2010-ben megjelent Spinner című regényét a 21. századi Zabhegyezőnek is nevezik. A fiatal felnőttek szabadságvágyáról, a családi kötelékekből való kiszabadulásáról, önmaguk megismeréséről szól. Bulik, párkapcsolati izgalmak, a jövőtől és jelentől való félelem, valamint rengeteg kérdéssel arról, hogy mi lesz velük – ezek hálózzák be főhőseink életét.

Az előadást Fehér Balázs Benő rendezi, a főszerepben Rada Bálint. A december 17-i premier után az előadás december 18-án látható a B32-ben, januártól a Jurányi Produkciós Inkubátorházban tekinthető meg.
Magyar nyelvű adaptációt készítette: Fekete Ádám
Díszlet, jelmez: Izsák Lili
A rendező munkatársa: Szakács Zsuzsi
Producer: Orlai Tibor