Rangos Nemzetközi elismerés

Rangos Nemzetközi elismerésben részesült a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace.

A londoni székhelyű International Hotel Awards Best International Hotel Interior díjjal jutalmazta a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace-t. Ilyen díjat még nem kapott Magyarországon szálloda. Az elismerés azért is különös megtiszteltetés, mert a versenybe öt kontinens több száz szállodája nevezett, és közülük több fordulóban választotta ki az elismert nemzetközi szakemberekből álló zsűri a nyerteseket. Az International Hotel Awards 20 éve a nemzetközi szállodaipar egyik legnagyobb presztízsű megmérettetése. 17 kategóriában indulhatnak a szállodák, a Buddha-Bar Hotel a Best Hotel Interior díjra pályázott. A díj elnyeréséhez minden indulónak először a saját kategóriájában, a saját országában kell a legsikeresebbnek lennie. Ezt követően kerül a pályázata az öt régió küzdelmébe (Európa és Egyesült Kiráyság, Arab országok és Afrika, Ázsia és Csendes Óceáni térség, Amerikai kontinens, Karib térség) majd a világszintű versenybe. A Best International Hotel Interior díj elnyerésével a Buddha-Bar Hotel tehát sikeresen szerepelt nemcsak az Európai régió kategóriában, hanem a világ összes szállodája közül ismerték el különleges enteriőrjét.

A versenyben való részvételhez csaknem százoldalas könyvet kellett készíteni, bemutatva a Klotild Palota történetét, a rekonstrukció minden pontos részletét, műemlékvédelmi szempontokat, a belsőépítészek által készített terveket, a felújításhoz használt burkolatokat, a befejezett hotel enteriőrre jellemző stílusjegyeket, amit a nemzetközi zsűri szigorú pontrendszer alapján értékelt.

A díjakat Londonban, a patinás Grosvenor House Hotelben rendezett elegáns gálavacsorán adták át novemberben. A Mellow Mood Hotels közel húsz éve van jelen a magyar szállodai piacon, 13 budapesti és egy bécsi hotelt üzemeltetnek, köztük az ötcsillagos Buddha-Bar Hotel Klotild Palace-t. A cég- csoport ügyvezetői, Sameer Hamdan és Zuhair Awad elmondták, hogy a 2012 nyarán megnyílt ötcsillagos Buddha-Bar Hotel számára rendkívül nagy elismerés ez a díj, ami által a hazai és a nemzetközi turisztikai szakma is felfigyel erre a különleges beruházásra.

A díj elnyeréséért köszönetet mondanak a több mint százéves Klotild Palota rekonstrukcióját és átépítését tervező építészeknek, belsőépítészeknek: a Francia REV Architecture-nek (Cristiano Benzoninak), a szintén francia Design Waplernek, a Mérték Építészstúdiónak (Komjáthy Attila vezető tervezőnek), valamint a Klotild Kft-nek, hiszen ez az elismerés nagymértékben hozzájárul majd ahhoz, hogy a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace még ismertebbé váljon világszerte.