Határon Túra befutóinak köszöntése augusztus 20-án a Parlamentnél

Bár idén már nem csatlakozhatunk az Erdélyt és Magyarországot összekötő nagyszabású biciklitúrához, viszont augusztus 20-án együtt köszönhetjük a túra résztvevőit végállomásuknál a Parlamentél a Hot Jazz Band kíséretében.

Az Erdélyt és Magyarországot összekötő nagyszabású kerékpáros túra tavaly indult útjára KorszakVáltó Határon-Túra néven. A kezdeményezés célja, hogy segítse a közvetlen kapcsolatteremtést az anyaország és a határon túl élő magyarság, valamint a magyar és a román nemzet között, és egyben felhívja a figyelmet a környezetbarát, fenntartható közlekedésre: a kerékpározásra. Az rendezvény fővédnöke Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke, sportnagykövete Pulai Imre olimpiai és világbajnok kenus.
Idén 2011. augusztus 13–20. között rendezik meg a több mint 850 kilométer hosszú túrát, amelynek során az „ezeréves határtól” Budapestig jutnak el a kerékpárosok közel száz település érintésével. Az útvonal fő állomásai Gyimesbükk, Székelyudvarhely, Szászrégen, Kolozsvár, Pádis, Nagyszalonta, Szarvas, Kecskemét és Budapest.


A 2011-es túra szlogenje: Élmény. Teljesítmény. A túra ugyanakkor ennél is több, egyben karitatív kezdeményezés: a résztvevők a nevezési díjjal a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói gyermekotthonának működését támogatják. A szervezők minden beérkezett nevezési díjból egyezer forintot juttatnak el a gyermekotthon számára, és segítenek a túra során érkezett felajánlások és adományok továbbításában az Alapítvány képviselői felé.
A túra résztvevői az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án érkeznek Budapestre. A szervezők az érdeklődőket 17 órára várják Soroksárra a Hősök terére, hogy innen együtt kerekezzenek a végállomás, a Parlament elé. A Kossuth téren Schmittné Makray Katalin köszönti a túra befutóit. 19 órától a Hot Jazz Band együttes lép színpadra. Természetesen várjuk a helyszínre az érdeklődőket is, hogy együtt fogadhassuk a túrát végighajtó elszánt kerékpárosokat. A teljes útvonalat végigkerekezőket a koncert után az Országházban köszöntik.

Helyszín: Budapest, Kossuth Lajos tér

Időpont: 2011. augusztus 20., 19.00

forrás: http://augusztus20.kormany.hu/hataron-tura-2011

www.hatarontura.hu