Kedves John!

Soha nem volt ennyire termékeny és változatos a háborús filmgyártás, mint az utóbbi években. A Kedves John! című film egy a sok közül, ami egy Irakban szolgáló katonát mutat be.

A trailer megnézése után egy kissé lapos filmre számíthatunk és valóban nem egy túl akciódús filmről van szó, ahol az alapot a színészi játék adja. A két főszereplő Channing Tatum és Amanda Seyfried az esetek többségében jó alakítást nyújt, de emellett Amandának van egy-két irtózatosan gyenge szereplése is.

A forgatókönyvet Nicholas Sparks regénye alapján Jamie Linden írta, ami egy jó alapnak bizonyul, de amikor a filmet úgy kezdik, hogy John haldoklik a mozinézőben hirtelen egy világ omlik össze, hogy már az első percben lelövik a poént. Miután folyamatosan visszaköszönnek a trailerben látott legjobb jeleneteket, már csak a film elején megjelent képsorokat várjuk. Mire ez is elérkezik már azt gondolnánk vége a filmnek, amikor a mozirajongók időérzéke közbe szól: ez nem lehetett 105 perc. Nem is! Ugyanis folytatódik a történet...

A film egyik nagy problémája, hogy olyan dolgokra helyezi a hangsúlyt, amit 1-2 percben el lehetne mesélni, de a lényegi rész felett elsiklik. Például fél órával a film után már nem is emlékeztem egyből, hogy a csaj és a srác végül összejött-e vagy sem.

A Kedves John! megpróbálja hihetően bemutatni két egymásnak teremtett fiatal történetét, akiket se a háború se az idő nem választhat el egymástól.

4/10 pont

Kedves John! (Dear John) - amerikai romantikus dráma, 105 perc, 2010
rendező: Lasse Hallström
szereplők: Channing Tatum (John Tyree), Amanda Seyfried (Savannah Lynn Curtis)

Hozzászólások (8)

  • anon
    paldig (nem ellenőrzött)

    Én láttam a filmet, alig vártam, hogy megjelenjen, nagyon jó.. ajánlom mindenkinek.. persze azoknak akik nem tudják az ilyen filmeket értékelni csak az ilyen piff paff lelölek.. haljáá meg.. annak felesleges beülnie.
    Szerintem jól sikerült a film. Érdemes megnézni.

    ápr. 13, 2010
  • anon
    Anonymous01 (nem ellenőrzött)

    Megtudnád mondani lécci, hogy mi lett a vége meghalt valaki vagy mi lett? Azt tudom, ogy összejöttek és elment egy évre John de utána? :D

    köszi :)

    aug. 13, 2011
  • anon
    Xtoon (nem ellenőrzött)

    Kedves cikkíró!

    Na most elárulom neked mennyi mindenben tévedsz :)
    Előszöris az egyik legnagyobb tévedés az, hogy ez egy háborús film... (romantikus dráma)
    A második és ismételten hatalmas tévedés az, hogy Irakban van John. Volt szó Afrikáról, meg Afganisztánról, de Irakról egy árva szó sem. (Ez elég megtévesztő, ez alapján hihetném hogy Irakban játszódik)
    Harmadszor nem is azon van a hangsúly, hogy hol szolgál hanem sokkal inkább azon, hogy amerikai katona.
    És végül, de csak a kötekedés kedvéért:
    "Például fél órával a film után már nem is emlékeztem egyből, hogy a csaj és a srác végül összejött-e vagy sem."
    Igazából nem derül ki, mert egy utalás van benne amitől a nő nézőknek egyértelmű, hogy összejöttek. Ezt én is csak barátnőmtől tudom :)

    ápr. 24, 2010
  • anon
    Ronnie (nem ellenőrzött)

    megható volt, az említett fél óra után végig sírtam a filmet. Mert belegondolsz John mi mindet veszített el.(Az apukáját és majdnem a szerelmét). Plusz az is nagyon szomorú volt hogy a Savannah hozzá ment Tim -hez(az öregebb férfihoz, akinek volt egy beteg gyereke). És csak azért mert sajnálta és ápolni akarta Timet is meg a fiát. (A férfi rákos volt). Az egyetlen rossz pillanat(ami nekem nem tetszett) az az volt hogy a végén csak 1 kis utalás volt arra hogy akkor örökre együtt maradnak.De a film igyis-úgyis 10ből 10pont! És a könyvet is elfogom olvasni mert szerintem azért az más lesz(a könyv címe: Kedvesem).

    DE ez a film csak azoknak fog tetszeni akik szeretik a romantikus drámát. Aki nem az ne is nézze meg és ne is írjon komit szerintem.

    Ronnie

    máj. 19, 2010
  • anon
    tigjiske (nem ellenőrzött)

    nekem is nagyon-nagyon tetszett és teljesen egyetertek Veled.És nem csoda,h Tim meggyógyult hiszen mar volt pénzük,ugyanis John eladta az apukaja érme gyűjteményet és valaki pedig atutalta nekik a pénzt,tudi John adomány a volt:) és igen nekem is potyogtam akönnyeim:) nagyon imadom a filmet,még parszor megfogom nézni:)

    febr. 19, 2011
  • anon
    Anonymous2012 (nem ellenőrzött)

    Sztem az első 20 perc után levehető, hogy a két főszereplő összejött :) Nem tudom a cikk írója mivel volt elfoglalva az első fél órában....:)

    febr. 20, 2012
  • anon
    Anonymous2012 (nem ellenőrzött)

    Az nem tűnt fel senkinek, hogy a film 44. percében, ahol a két ikertorony ledőlését mutatják John épp Magyarországon állomásozott? (Tigris kávéház, Művész, Eszpresszó feliratok. De úgy látszik a film készítői mégse figyeltek oda mindenre, mert a TV-ben viszont ciril betűs a felirat - egyenlőre ennyit a filmes bakikról :)

    febr. 21, 2012
  • anon
    Adri (nem ellenőrzött)

    Annyira tetszett a film, hogy az elmúlt 1 hétben 3szor néztem meg. Nem egy tipikus történet, a film a végén a nézőre bízza, hogy együtt maradnak-e vagy sem, de nyilván nőként jó lett volna azt látni ténylegesen, hogy mi történik velük. Valószínűleg én is el fogom olvasni könyvben is, hátha jobban rámutatnak erre benne. De a film fantasztikus, meghatott engem is és a páromat is.

    márc. 23, 2012