Food styling tippek Kárai Dávidtól és Krasznai Norberttől

A food styling és a gasztrofotózás szakmai rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket Krasznai Norbert, a Société Budapest head chefje és Kárai Dávid food blogger a 2019-es Gourmet Fesztivál első napján.

A rendhagyó workshopon nem csak hasznos tippeket kaptak a résztvevők, a szakemberek segítségével megalkothatták saját tányérjukat is.

„Egy tányért sokféle megközelítésben, stílusban lehet megkomponálni: követhetjük a klasszikus, centrikus elrendezést, játszhatunk az aszimmetriával északi stílusban avagy lineáris tálalással vezethetjük végig a szemet a tányér minden egyes alkotóelemén” – avatott be a részletekbe Kárai Dávid food blogger. „Azonban bármelyiket is választjuk, egyetlen aranyszabályt mindig szem előtt kell tartanunk: ne kerüljön fel olyan elem, ami csak esztétikailag passzol az ételhez, az alkotóelemeknek legyen helye az ízek között is. A Société Budapest fogásai is pontosan így épülnek fel: azaz a vizualitás, a textúrák és az ízek tökéletes harmóniáját jelenítik meg minden egyes tányéron.”

A workshop résztvevői természetesen a Société Budapest többi, külön a fesztiválra készített fogását is megkóstolhatták, mindezt az idei esemény mottója: a sör, sercli, paprika jegyében. „Háromféle fogást kóstolhat meg a standunknál, aki ellátogat a Gourmet Fesztiválra” – árulta el Krasznai Norbert head chef. „Az első egy saláta. Nagyon szeretem használni a kecskesajtot, ez egy hölgyeknek ajánlott, könnyű étel, mellette a sült paprika dresszing és paprika salsa dominál. A második fogás kápia gazpacho, hideg, frissítő leves kápia paprikából. Kacsacombból készülő gombóccal tálaljuk, amelynek nagyon illik ehhez a világhoz a kicsit zsírosabb íze. A harmadik egy mangalicatarja, azért választottuk, mert a Société Bistro komoly hangsúlyt fektet a régió alapanyagainak felhasználására, így debreceni mangalica húsát választottuk az elkészítéséhez. Ehhez társul egy kenyércsücsökből készült szalvétagombóc és egy kesernyés, komlós ízű sörhab.”

A főváros egyik legkülönlegesebb élménytere, a Société Budapest egy mindenki számára nyitott komplexum, ahol étterem, bárok, divatüzlet, professzionális fotóstúdió és egy kiállítótérként is üzemelő rendezvénytér található, amely kulturális és egyéb szórakoztató programoknak is a helyszínéül szolgál. A Société a fesztivál után is várja a különleges ízélmények és a finom elegancia kedvelőit. A júniusban megújuló étlap mellett izgalmas meglepetésekkel jelentkezik a ház programkínálata is. Május 21-én Kollektívák címmel érkezik a Société Artist Talks, május 28-án pedig Grecsó Krisztánt látják vendégül a könyvklub keretein belül.