Müller Péter: Vallomás a szerelemről

Valentin-napi könyvajánló.

“Szerelmes vagyok. Hatvankét éve. Ez a történelmi korokon áthúzódó személyes élményem szülte ezt a könyvet. Nem a tartós párkapcsolatról, hanem a szerelemről írtam. Az öröklángról, amelyről tudom, hogy nem lesz parázs soha. Láng marad mindig. Azt is tudom már, hogy öregkorunkban lobog a legszebben és legizzóbban. A búcsú gyönyörűbb, mint a találkozás. Életem összegezése ez a mű."

Müller Péter a Vallomás a szerelemről c. új regényében nem a tartós párkapcsolatról, hanem a szerelemről ír. Az öröklángról, amelyről tudja, hogy nem lesz parázs soha. Láng marad mindig!

Hogy lehet, hogy 6000 nyelv van a világon, de csak nekünk, magyaroknak van külön szavunk erre a felemelő érzésre? A többi nép nyelvtana nem tesz különbséget a szerelem és a szeretet szavai között. Ez a könyv egy korokon, történelmen, életeken átívelő szerelmi történet a férfiuralom válságáról, a nők öntudatának forradalmi változásáról, lelkünk varázshatalmáról, a szeretet és szerelem különbségéről, a szeretkezésről és a magányról, rejtett nagy szerelmek történetéről.

"A csoda megfejhetetlen, de kihasználom sorsom ajándékát, hogy a legmélyebb gondolataimat meg tudom még beszélni -- Vele."