Egy szakítás inspirálta Petruska új dalát

De közel sem ez az egyetlen változás a dalszerző-énekes életében.

Nemrégiben zenekari felállásra váltott, márciusban érkezik harmadik nagylemeze, a most megjelent  Help Me Out of Here-rel pedig bekerült A Dal 2019 műsorába is.

Petruska élete több fronton is új szakaszba lépett: nemrégiben hátrahagyva a trubadúrságot, nyolc év után zenekari felállásra váltott, készülő új lemezének második dalával pedig egy szakítást énekel meg ugyanis annak készítése idején ért véget egy hosszú kapcsolata. A márciusban megjelenő harmadik lemezről októberben már megismerhettük a Nincsen szavam c. szerzeményt, most pedig itt a Help Me Out of Here. Úgy hivatkozik erre az időszakra, mintha rádobta volna az életére az atombombát, mert a pusztító döntés végül meghozta számára a békét. Az új korszak ünneplése persze nem volt felhőtlen, de úgy tekint erre a döntésére, mint a férfikorba való lépésre. És mily érdekes, a két atombomba neve is Naughty Boy és Fat Man voltak…

Bár a számot alapvetően egy szakítás inspirálta, nem lenne igazi Petruska-szerzemény, ha nem lenne egy tágabb értelmezési kerete is: „Büszkén megyünk valamibe előre, anélkül, hogy körbe néznénk, aztán a nagy céltudatosságunk közepette elkezd szűkülni a tér, ránk dől az egész rendszer”- mondja. A klipet Cibulya Nikol rendezte és feltűnnek benne Petruska zenekarának tagjai is (Borbély Tamás - basszusgitár, Egri Márton – dob, Temesvári Bence – hegedű), valamint Jakab Juli.

Az új dal bekerült A Dal 2019-es műsorába is. Nem ez lesz Petruska első szereplése az Eurovízió hazai válogatójában: 2016-ban a Trouble In My Mind c. szerzeménye egyenesen a döntőig juttatta és megnyerte A Dal Felfedezettje különdíjat is. Jövőre ráadásul zenekaros felállással vág neki az új kihívásoknak, de előtte december 21-én Temesvári Bence bajtárásával búcsúztatják a duós koncerteket a Prága Sörházban.
Petruska – Andris és Bence / Búcsú a duótól
2018. december 21. 20:30
Prága Sörház
Jegyek: 1800 Ft - az előadás napján a helyszínen kaphatók
Kövesd Petruskát: fb, insta, web