Újabb filmes elismerés a Sóhajoknak

A Sóhajok misztikus thrillert a hazai közönség 2018. november 8-ától láthatja a mozivásznakon, a Cinetel filmforgalmazó jóvoltából.

Tilda Swinton, a Sóhajok (Suspiria) című film egyik főszereplője szerint a rendező, Luca Guadagnino igazán tudja, miként működik a mozi, és van olyan bátor, hogy meg is valósítsa ötleteit. Az Oscar-jelölt alkotó idén októberben veheti át a Kölni filmdíjat, amellyel minden évben a legérdekesebb kortárs rendezőt tüntetik ki.

Az 1977-es kultuszfilm remake-jét, a Sóhajokat a Velencei Filmfesztivál is az idei év legjobb alkotásai közé sorolta, a tapsvihartól hangos bemutató után a film végül bezsebelte a Legjobb speciális effektekért, valamint az Legjobb eredeti filmbetétdalért járó díjakat. Utóbbi a Radiohead énekesének, Thom Yorke-nak köszönhető, aki úgy nyilatkozott, hogy bár nagyon félt a felkéréstől – lévén, hogy egy átiratról van szó –, mégis izgalmasnak találta a feladatot, hát belevágott. Ihletet mindössze magából a forgatókönyvből merített.

Sóhajok (Suspiria) 2018
Rendező: Luca Guadagnino
Főszereplők: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Mia Goth, Jessica Harper
Forgatókönyv: Dave Kajganich – Dario Argento és Daria Nicolodi 1977-es Suspiria című filmjének forgatókönyve alapján
Gyártó: Amazon Studios

Történetünk 1977-ben játszódik, amikor a fiatal amerikai, Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozhasson a méltán híres Markos Tanz Companyhoz. Megérkezésekor a tánctársulat egyik tagja, Patricia (Chloë Grace Moretz) titokzatos körülmények között eltűnik. Susie ott tartózkodása idején rengeteget fejlődik a társulat vezetőjének, Madame Blanc-nak (Tilda Swinton) irányítása alatt. A próbák során azonban összebarátkozik egy táncossal is, aki azt gyanítja, hogy a vezetőség valamiféle sötét titkot rejteget...